Ketencertificering met Privacy Verified

De online sector heeft de handen ineengeslagen voor het waarborgen van privacy in de keten.

Hoe werkt het?

Stap 1: U bent succesvol Privacy Verified getoetst en de onafhankelijke Stichting Certificering heeft het Privacy Verified certificaat aan u uitgereikt.

Stap 2: De website, webdeveloper, hostingprovider en datacenter zijn Privacy Verified gecertificeerd. Gefeliciteerd! U maakt onderdeel uit van een gecertificeerde keten. Dit voegen wij toe op uw Privacy Verified certificaat.

Waarom ketencertificering?

Online houdt de privacy van gebruikers en klanten niet op bij de beveiliging van bijvoorbeeld een webshop. Gewaarborgde privacy is óók afhankelijk van aangesloten hostingproviders of datacenters. Het onafhankelijke certificeringsprogramma van Privacy Verified voorziet in de behoefte van de online sector om aan te tonen dat de privacy van de gebruiker in de hele keten wordt geborgd.

Privacy Verified richt zich op de gehele (online) ICT-keten, zoals aanbieders van ICT-infrastructuren tot webshopeigenaren en van Payment Service Providers tot webdevelopers. Zo kan een eindgebruiker kiezen voor een netwerk van betrouwbare webwinkels, SaaS-leveranciers, hostingproviders en datacenters.

Organisaties nemen in de online wereld diensten bij elkaar af en zijn zo direct of indirect met elkaar verbonden. Om deze reden hebben verschillende relevante brancheorganisaties uit de ICT-keten de handen ineengeslagen en hun steun uitgesproken voor het certificeringsprogramma Privacy Verified. Samen vormen deze brancheorganisaties een betrouwbaar netwerk dat momenteel bestaat uit Thuiswinkel Waarborg (webshops), Dutch Laravel Foundation (developers), Dutch Hosting Provider Association en ISPConnect (hosting- en cloudproviders), de Dutch Data Center Association (datacenters) en de Fiber Carrier Association (netwerken).

Ketencertificering Privacy Verified

Branche specifieke toetsingskaders

Privacy Verified is een certificering op maat. Dit betekent dat voor elke branche andere toepassingsregels gelden. Samen met de brancheorganisaties zijn daarom toetsingskaders opgesteld, die zorgen voor een uniforme opvolging van de AVG binnen de branche.

Wat zeggen onze partners?

Directeur Dutch Data Center Association - over Privacy Verified ketencertificering:

“Wij ondersteunen het initiatief van de ketencertificering van harte. Door middel van dit initiatief wordt op een onafhankelijke manier goed inzichtelijk gemaakt hoe diensten zijn opgebouwd en hoe de privacy van de gebruiker laag voor laag wordt geborgd. De betrokkenheid van vele branches maakt dit initiatief uniek en van grote waarde.”

Directeur Fiber Carrier Association (FCA) - over Privacy Verified ketencertificering:

“Een eindgebruiker mag ervan uitgaan dat privacy gewaarborgd is als er online activiteiten plaatsvinden. Certificering is belangrijk om te zorgen voor transparantie voor de eindgebruiker, die niet op de hoogte is of kan zijn, van de vele lagen van ICT-dienstverlening. Fiber Carrier Association (FCA) steunt dit certificeringsprogramma, zodat de hele keten de privacy met één certificering kan waarborgen.”

Managing director DHPA, Trusted Cloud Experts - over Privacy Verified ketencertificering:

“DHPA begroet het Privacy Verified initiatief als een welkome gelegenheid om privacy garanties op een praktische en inzichtelijke wijze inzichtelijk te maken voor afnemers van digitale diensten. Met het oog op transparantie en overzicht door de digitale keten heen zal dit ertoe bijdragen dat onze sector als een logisch geheel werkt en gezien wordt.”

CEO ISPConnect - over Privacy Verified ketencertificering:

“Privacy garanties in de gehele keten zichtbaar maken voor de gebruiker is een belangrijke stap vooruit om het vertrouwen van de consument in de digitale wereld te verdienen. ISPConnect verwelkomt dit initiatief, wij denken dat dit niet alleen de internet industrie maar de hele economie ten goede komt.”

Wilt u meer weten over Privacy Verified?

Heeft u behoefte aan een AVG toets op maat? Wij komen graag met u in contact om privacy binnen uw organisatie zo goed mogelijk in te richten en te managen. Zo zorgen we samen dat privacy vóór uw organisatie gaat werken, en niet andersom.