Klanten

Onze cases

Benieuwd naar hoe Privacy Verified onze deelnemers helpt en ontzorgt? Lees hieronder hun verhaal.

"The Privacy Verified Certification did not only have a positive effect on our organization and procedures but also on our proposition and results which propelled us to roll-out faster to different European countries and especially to the United States."

 

E-RetailCom helps organizations with fast and accurate enrichment of customer information to use in the retailer loyalty program to get ahead of the competition.It is fast and efficient mobile driven tool, collects customer information, generates digital membership and can communicate with these customers, all in conjunction with the retailers own loyalty program. “Accelerate” can process large amount of data, which retailers such as Rituals use on a daily basis for their customer loyalty programs.

The reliability of a retail brand and their loyalty programs is very important to their loyal customers, and even more important is how the retailer uses and stores this customer data.

“Accelerate” has a “Privacy Verified Certificate” audited label which proves that your data is secured which is becoming more and more important for today’s retailers and their customers.

An added bonus for the retailers is that the trust and the loyalty of the customers is boosted and the result is a higher conversion and a long lasting relationship with your customer.

E-RetailCom CEO Maarten Cloosterman:

“The Privacy Verified Certification did not only have a positive effect on our organization and procedures but also on our proposition and results which propelled us to roll-out faster to different European countries and especially to the United States. This certification was important to improve the quality of our platform and to really set focus to our inner data handling processes and encryption algorithms. We thank ICTRecht for their guidance in this process because of their support we could speed up the certification!”

"Het Privacy Verified traject heeft ons de bevestiging geboden dat we op gebied van privacy onze zaken goed geregeld hebben. Dit biedt ons rust en onze klanten zekerheid."

Hello’s Online is een online registratiesysteem voor gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties die werken met mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners, maatschappelijk werkers, jongeren- en welzijnswerkers.

Het systeem helpt organisaties met het verbeteren van hun processen en het kan zich aanpassen aan de organisatie in plaats van andersom. Hierdoor kan iedereen met Hello’s werken, van zorgprofessional tot 94-jarige vrijwilliger.

De functionaliteiten zijn breed doordat het systeem zowel toepasbaar is bij de registratie en financiële verantwoording als bij het opstellen van het ondersteunings- en ontwikkelingsplan.

Hello’s is voortgekomen uit de werkvloer, daar waar het gebeurt. Werkende in het sociale domein merkten Michel en Monica dat er nog geen passend systeem op de markt was. Dus ontwikkelden zij met medewerkers van welzijnsorganisaties een veilig, gebruikersvriendelijk en kwalitatief systeem met als doel: makkelijker, sneller en vooral leuker registraties kunnen doen en gelijk de effecten van je werk terugzien.

Binnen Hello’s worden dagelijks grote hoeveelheden persoonlijke gegevens verwerkt. Voor het succes van Hello’s is het essentieel dat gebruikers kunnen vertrouwen op een veilig systeem. Hello’s is vanaf de start hierop ingericht, maar vond het minstens zo belangrijk om door een onafhankelijke partij te laten toetsen of Hello’s inderdaad de gegevens van zijn klanten goed waarborgt.

Het Privacy Verified traject heeft ervoor gezorgd dat de processen en procedures nog scherper zijn neergezet en de kennis op gebied van privacy nog verder is vergroot. Daarnaast gaf de certificering de bevestiging dat Hello’s de processen in de basis goed had ingericht, wat rust in de organisatie geeft.

Hello’s is het enige registratiesysteem in het sociale domein met een Privacy Verified certificering en bewijst ook hiermee dat Hello’s verder gaat dan zijn concurrenten.

Michel Veenstra, Directeur Sociaal Zijn:

“Het Privacy Verified traject heeft ons de bevestiging geboden dat we op gebied van privacy onze zaken goed geregeld hebben. Dit biedt ons rust en onze klanten zekerheid.  De specialisten van Privacy Verified fungeerden in het traject als inhoudelijke vraagbaak en konden elke keer een oplossing vertalen naar onze situatie.”

“Dankzij het Privacy Verified-certificaat kunnen we al onze 50.000 Nederlandse en internationale studenten in oogopslag laten zien dat we hun privacy serieus nemen en uiterst zorgvuldig met hun persoonsgegevens omspringen.”

Na de Tweede Wereldoorlog heerst ernstige woonschaarste onder studenten. In 1949 richten Enkele TH- professoren daarom de Stichting tot Huisvesting van Studenten der TH op. In 1949 bouwt deze stichting in Delft het eerste studentencomplex van Nederland wat navolging in het hele land vindt. Anno 2020 is de stichting DUWO met ruim 33.000 woningen voor zowel de Nederlandse als buitenlandse student een begrip. DUWO is hiermee de grootste studentenhuisvester van Nederland en biedt studenten betaalbare, veilige en duurzame woningen draagt daarmee bij aan een fijne studententijd.

DUWO is tevens onderdeel van Kences, het in 1999 opgerichte kenniscentrum studentenhuisvesting en samenwerkingsverband van studentenhuisvesters. Samen met Kences speelt ze een voortrekkersrol in de lobby voor studentenhuisvesting in het politieke circuit.

Van oudsher heeft DUWO te maken vraagstukken rondom persoonsgegevens. Bijvoorbeeld vragen van klanten of vraagstukken over de aanlevering van bewijsstukken door huurders, ID-bewijzen mogen zelfs helemaal niet worden bewaard) en het opruimen van bewijsstukken die niet mochten worden bewaard.

DUWO neemt privacy serieus en wil voldoen aan de wet. Dit wil zij ook bij de huurders kunnen aantonen.

Al in 2017 is DUWO in samenwerking met ICTRecht begonnen met het opstellen van een PIA (Privacy Impact Assessment). ICTRecht heeft DUWO hierbij geadviseerd en meegedacht in het proces. Ook is een training gegeven aan de privacy coördinatoren van DUWO. Daarnaast is in 2017 een bewustwordingssessies over privacy voor alle medewerkers gehouden en tot besluit nog een sessie vlak voor de AVG daadwerkelijk van kracht werd. Deze sessies werden voornamelijk geleid door ICTRecht. Daarnaast hebben zij de templates opgesteld voor de verwerkersovereenkomsten en geholpen om verwerkersovereenkomsten en convenanten van andere partijen te beoordelen.

Als resultaat van het Privacy Verified traject worden onder meer alleen de persoonlijke gegevens die daadwerkelijk noodzakelijk zijn opgevraagd en alleen uitgewisseld met partijen waarmee een verwerkersovereenkomst is gesloten. En gegevens worden niet langer bewaard dan verplicht. Om tussentijds te kunnen toetsen en overleggen is het directe contactpersoon bij Privacy Verified een enorme hulp

Doordat DUWO Privacy Verified gecertificeerd is, kan zij direct aan haar huurders laten zien dat alle noodzakelijke processen zijn doorlopen en de privacy geborgd is.

“Dankzij het Privacy Verified-certificaat kunnen we al onze 50.000 Nederlandse en internationale studenten in oogopslag laten zien dat we hun privacy serieus nemen en uiterst zorgvuldig met hun persoonsgegevens omspringen.”

Jolieke Peters – Projectleider ICT

Piwik PRO is een Europees bedrijf dat diensten op het gebied van data-analyse verleent die privacy-vriendelijk zijn. Voor Piwik PRO is naleving van privacywetgeving niet zomaar een kwestie van de regeltjes volgen. De oplossing die het bedrijf aanbiedt is volledig afhankelijk van de wijze waarop Piwik PRO zijn eigen privacyverplichting nakomt.

Aangezien naleving van privacywetgeving onderdeel is van de oplossing die het bedrijf aanbiedt, haalde Piwik PRO de hulp in huis van Privacy Verified om zo gecertificeerd te worden. Met bewijs van een derde partij dat het bedrijf ‘privacy proof’ is, hoopt het bedrijf zijn reputatie te versterken. “Wij helpen organisaties om gegevens te verzamelen en volledige klantreizen op een website of in een app in kaart te brengen, zonder daarbij privacywetten als GDPR en CCPA of andere interne dan wel sectorbrede regels te overtreden. De manier waarop wij ons gedragen op het gebied van privacy heeft een enorme impact op de USP van onze product” , zegt Maciej Zawadziński, CEO van Piwik PRO.

Hoe vertel je de wereld dat je een betere Google bent dan Google als het gaat om het beschermen van data? Een van de dingen die Piwik PRO beter doet dan Google is het opslaan van gegevens op een manier die volledig conform de GDPR regels is. Bovendien worden de gegevens in Europa opgeslagen. Om Piwik PRO’s reputatie en merk kracht bij te zetten, hielp Privacy Verified het bedrijf zijn naleving van de hoogste privacy standaarden aantoonbaar te maken. Piwik PRO was al sinds 2018 ISO 27001 gecertificeerd. Met de certificering door Privacy Verified werd Piwik PRO ook SOC 2 type II gecertificeerd. Het certificaatnummer zal misschien niet voor elke leze duidelijk zijn, maar het komt er op neer dat Piwik PRO hiermee bewijs levert van een solide keuze voor data security.

We waren op zoek naar een certificaat waarmee we vooral onze commitment aan privacy en naleving konden onderstrepen. Privacy Verified was precies wat we nodig hadden. We hebben ook waardering voor de nauwe samenwerking tussen Privacy Verified en ICTRecht, een erkend en invloedrijk instituut in de gegevensverwerkende sector. Aangezien Privacy Verifieds certificaten uitgegeven worden op basis van ICTRecht audits, zijn ze des te meer waard”.

Het certificaat zal het makkelijker maken voor Piwik PRO om bewijs te leveren van zijn privacy-vriendelijke benadering en naleving van de regels. Met name de bevestiging afkomstig van een bekende en gerespecteerde partij als Privacy Verified helpt Piwik PRO om te laten zien dat het serieus werk maakt van privacy.

Piwik PRO is het toonbeeld van ‘privacy by design’ en dat is nu goed te zien!

Word deelnemer en kies de certificering die bij u past

Elke organisatie is anders. Net als de vereisten vanuit de wetgeving verschillen voor organisaties. Privacy Verified biedt met drie certificeringsprogramma’s voor elke organisatie een passende oplossing.

Basic

Onze privacy experts controleren uw website of webshop. Na doorvoeren van eventuele aanpassingen op basis van de AVG, is uw website AVG getoetst en ontvangt u het certificaat.

Extended

Wilt u naast het genereren van de wettelijke privacydocumentatie, ook een specifiek proces of product laten toetsen? Dan is Privacy Verified Extended de beste oplossing voor u.

Enterprise
U kiest voor Privacy Verified Enterprise als u uw organisatie wilt toetsen op het gebied van privacy. Na diepgaande controle door onze experts en het doorvoeren van verbeterpunten, ontvangt u de certificering.
Een greep uit onze klanten

Wilt u meer weten over Privacy Verified?

Heeft u behoefte aan een AVG toets op maat? Wij komen graag met u in contact om privacy binnen uw organisatie zo goed mogelijk in te richten en te managen. Zo zorgen we samen dat privacy vóór uw organisatie gaat werken, en niet andersom.